Madskole

På en madskole indgår 4-5 elever i den daglige produktion sammen med køkkenets personale. Eleverne møder i køkkenet fra 8:00 til 14:00 mandag til fredag 1 til 2 uger om året.

Her vil børnene få et klart billede af, hvad det vil sige at producere sund, varieret og økologisk mad fra bunden af, og blive bekendt med en masse teknikker og processer i køkkenet.

I køkkenet har vi mange års erfaring inden for branchen og har stor passion for økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed, og sætter en dyd i at kunne give denne viden og passion videre til børnene. Vores team består af 3 udlærte kokke og en assistent/opvasker.

Man melder sit barn til madordningen for en måned ad gangen. Et 90 % økologisk måltid koster ca. 450,- kr. pr. barn for en måned. Det vil afspejles i prisen når skolen er lukket i ferierne. Man opretter sig via www.madskolerne.dk - her er det samtidigt muligt at søge tilskud til ordningen.

Der er en lærer eller pædagog med ved bordene, når børnene spiser, som vil hjælpe dem med at smage på det hele og prøve noget nyt. Skulle det ske, at der er én, der ikke bryder sig om maden på trods af at have smagt på det hele, er der mulighed for at komme ud i køkkenet og få et alternativ.

Vi vil forsøge at udfordre børnene en smule og få dem til at spise nye ting, som de måske tror, at de ikke kan lide. Det er vores opfattelse, at børnene er meget mere åbne, når de selv er med til at lave maden – ofte spiser børnene også maden, når de ser, at de andre gør det.

Menuen kan ses på www.madskolerne.dk

Vi håber på, at I vil benytte jer af madordningen, og vi glæder os til at se jer i kantinen

Mange venlige hilsner

Køkkenet

Præsentation

Skolen i Sydhavnen er en ny skole. Faktisk så ny at vi kun lige er flyttet ind i de fantastiske bygninger, der ligger på teglholmen i Sydhavnen. Skolen har en maritim og naturfaglig profil og vil med tiden få sin egen lille havn lige foran legepladsen.

Skolen er tegnet af arkitekterne fra JJW. På deres hjemmeside kan man se mere til hvordan skolen vil se ud når den er færdig.

Vi drømmer og planlægger stadig. Skolen vil ikke stå helt færdig med alle klassetrin før 2019. Derfor vil vi ikke have mange beskrivelser af vores skole liggende her på siden endnu. De kommer efterhånden som skolen vokser.

Arbejdernes Landsbank og Skolen i Sydhavnen har valgt at forene bank og skole i et nyt spændende sponsorsamarbejde, hvor skolen bl.a. har fået økonomisk støtte til indkøb af sportstøj. På den anden side vil banken være synlig med navn og logo ved de forskellige idrætsarrangementer, som skolens elever jævnligt deltager i.

Se mere her http://sis.skoleporten.dk/sp/p542683/text/SponsorAL

• Morten Biering den 16-11-2017
    Kære forældre på Skolen i Sydhavnen

Der er vist ingen der er i tvivl om, at der på sigt kommer til at mangle skolespor i det nye
    Sydhavnen, så alle børn fra Sluseholmen og ind til Fisketorvet kan komme i skole.

Kommunen regner med der skal bruges 4 yderligere spor ud over de 3 vi på Skolen i Sydhavnen er bygget til.

Som bekendt har vi haft gang i en proces, hvor det ene spor kunne bygges til Skolen i Sydhavnen på grunden overfor den nuværende skole.

Nu er den proces sat på pause. Kommunen har fundet en grund mere til at bygge skole og institution på. Med den nye grund er der kommet tvivl om hvilke løsninger, der er optimalt for skolestrukturen i området.

Derfor sættes der nu en høringsproces i gang, hvor også I har mulighed for at blive hørt.

Den 4. december vil der være borgermøde i vores aula og her vil der blive fremlagt scenarier for hvordan skolestrukturen kunne se ud.

Det vil være rigtigt godt hvis mange af jer er med og kan komme i dialog med vores forvaltning om de ønsker I kunne have ud fra de muligheder de fremlægger.

Så sæt kryds den 4. december kl. 18.30 – 21.00

Jeg forventer der kommer en mere formel indbydelse fra forvaltningen, men vil gerne varsle for at I kender datoen

Morten Biering

• Morten Biering den 23-10-2017

Her et efterårs nyhedsbrev.

Morten Biering