Indskrivning

Indskrivning til kommende 0. klasse starter snart.

Se her på siden under:

"Indskrivning på skolen."

Mad skole

På en madskole indgår 4-5 elever i den daglige produktion sammen med køkkenets personale. Eleverne møder i køkkenet fra 8:00 til 14:00 mandag til fredag 1 til 2 uger om året.

Her vil børnene få et klart billede af, hvad det vil sige at producere sund, varieret og økologisk mad fra bunden af, og blive bekendt med en masse teknikker og processer i køkkenet.

I køkkenet har vi mange års erfaring inden for branchen og har stor passion for økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed, og sætter en dyd i at kunne give denne viden og passion videre til børnene. Vores team består af 3 udlærte kokke og en assistent/opvasker.

Man melder sit barn til madordningen for en måned ad gangen. Et 90 % økologisk måltid koster ca. 450,- kr. pr. barn for en måned. Det vil afspejles i prisen når skolen er lukket i ferierne. Man opretter sig via www.madskolerne.dk - her er det samtidigt muligt at søge tilskud til ordningen.

Der er en lærer eller pædagog med ved bordene, når børnene spiser, som vil hjælpe dem med at smage på det hele og prøve noget nyt. Skulle det ske, at der er én, der ikke bryder sig om maden på trods af at have smagt på det hele, er der mulighed for at komme ud i køkkenet og få et alternativ.

Vi vil forsøge at udfordre børnene en smule og få dem til at spise nye ting, som de måske tror, at de ikke kan lide. Det er vores opfattelse, at børnene er meget mere åbne, når de selv er med til at lave maden – ofte spiser børnene også maden, når de ser, at de andre gør det.

Menuen kan ses på www.madskolerne.dk

Vi håber på, at I vil benytte jer af madordningen, og vi glæder os til at se jer i kantinen

Mange venlige hilsner

Køkkenet

Præsentation

Skolen i Sydhavnen er en ny skole. Faktisk så ny at vi kun lige er flyttet ind i de fantastiske bygninger, der ligger på teglholmen i Sydhavnen. Skolen har en maritim og naturfaglig profil og vil med tiden få sin egen lille havn lige foran legepladsen.

Skolen er tegnet af arkitekterne fra JJW. På deres hjemmeside kan man se mere til hvordan skolen vil se ud når den er færdig.

Vi drømmer og planlægger stadig. Skolen vil ikke stå helt færdig med alle klassetrin før 2019. Derfor vil vi ikke have mange beskrivelser af vores skole liggende her på siden endnu. De kommer efterhånden som skolen vokser.

Sikkerhed på havnen

Vi er meget bevidste om sikkerhed ved havnekanten. Her er et brev til forældrene om processen lige nu og til august. Brevet er skrevet med baggrund i en udtalt bekymring.

Forældrebrev havnen

• Morten Biering den 20-04-2017
    Kære forældre

I de sidste par skoleår har det været muligt for jer at låne vores sale til aktiviteter så som fødselsdage eller klassefester. Vi må indse, at det er og har været en for stor belastning både administrativt og vedligeholdelsesmæssigt at håndtere det udlån. Derfor stopper vi nu det udlån sådan, at ingen nye udlån kan fortages fra i dag. For mange penge og mandetimer bliver brugt på oprydning, rengøring, aflevering af nøgler, fejlalarmer og lignende.

Vi er i forhandling med Kultur og Fritidsforvaltningen om de vil overtage det praktiske med udlån fremover. Hvis de vil det, vil I igen kunne låne/leje salene, men det vil så være dem der styrer udlånet. Vi vil selvfølgelig melde ud, når/hvis en sådan aftale kommer på plads.

Morten Biering

Maja Øgaard Madsen den 25-01-2017

Kære forældre

Vores Madskole har nu eksisteret i mere end et år – som vi ser det, med stor succes. Vi er stolte og glade for det, som Madskolen har formået at bidrage til i hverdagen på så kort tid.

Eleverne trives, når de har funktioner i køkkenet – de lærer rigtigt meget ikke bare om at lave mad, men også om at gå på arbejde i samspillet med vores dygtige personale i køkkenet.

I perioden har der været meget lidt udskiftning i personalegruppen – dette har sikret ensartethed og fremdrift i hverdagen.

Budget 2017 er nu udmeldt fra forvaltning, og når vi kigger på det nye budget, og på det regnskab som er ved at være på plads for 2016 kan vi se, at vi er nød til at gøre noget.

For at budget 2017 for Madskolen hænger sammen, er vi derfor nødt til at opskrive priserne fra 1. marts 2017.

Prisen for en fuld måned vil herefter være kr. 475 – prisen for en måned med ferie vil være kr. 400.

Morten Biering